Darmklachten?

spijsvertering uit balans?De darmen maken deel van ons spijsverteringsstelsel en samen met mond en maag, zorgen ze voor het opnemen van voedingsstoffen uit ons voeding. De galblaas en alvleesklier doen ook aan dit proces mee. Het proces heet vertering en inhoud dat voedsel en drank zodanig uit elkaar gehaald word tot de kleinst mogelijk grootte, om daarna de (basis) stoffen, getransformeerd o.a. door de lever en vervoerd door het bloed, ergens anders gebruikt te kunnen worden. De armen, ongeveer 6,5 meter lang, zijn het grootste deel van de stelsel en worden verdeeld in dunne en dikke darmen. Taak van de dunne darmen is het verder mengen van de voedsel en drankjes met verteringssappen (voornamelijk om vetten en koolhydraten uit elkaar te trekken). Dit bijna vloeibaar mengsel wordt in de dikke darmen verder bewerkt door vocht eruit te halen (resorptie) een aantal vitaminen en mineralen aan het bloed te bieden. De overblijvende onverteerde voedselresten worden in de vorm van ontlasting uit het lichaam verwijderd.

De klachten

Aandoeningen van de darmen komen vaak voor.

Een slecht functionerende dunne darm bijvoorbeeld, kan zorgen voor slechte opname van voedingsstoffen (malabsorptie).

Dit kan voornamelijk door het slecht afbreken van het voedsel tijdens de maagpassage of door onvoldoende productie door de alvleesklier van spijsverteringssap e/o enzymen, waardoor het slijmvlies van de dunne darm geïrriteerd en aangetast kan worden, tot aan het doen ontstaan van ontstekingen (ziekte van Crohn).

Soms kan het afbreken van een specifieke voedingsstof het probleem zijn zoals bij mensen met lactose-intolerantie waar een tekort aan het enzym lactase di zorg voor het afbraak van lactose, melksuiker. Een verminderde darmbeweging, stress, langdurig gebruik van sommige laxeermiddelen, zittend leven zijn ook factoren die malabsorptie kunnen veroorzaken.

 

Check hier of mijn consulten in aanmerking komen voor vergoeding bij uw verzekeraar/polis.

check of je verzekering de consulten vergoedt

Privacy verklaring

Kigelia Lichaam en Geest / Orthomolecualre Praktijk Almere respecteert uw privacy en draagt zorg voor het vertrouwelijk behandelen van uw persoonlijke informatie. Wij verstrekken of verkopen geen enkele persoonlijke informatie aan derden, met uitzondering van aan de door u geselecteerde gezondheids-professional.

lees hier de volledige privacy verklaring

Copyright © 2018 by OP-Almere.nl . All rights reserved.