Gynaecologische aandoeningen - natuurlijke oplossingen

Van sommige heeft u geen last , van andere weet u niet hoe snel u vanaf kunt zijn. Ondanks alle reclames sport op tv net na het avondeten, ligt op dit soort aandoeningen nog een taboe. Je praat er liever niet over. De middelen ter bestrijding van Candida(sis) zijn gewoon bij de drogist te koop, net als de vaginale douches en zeepjes. Toch zijn bijna 50% van de vrouwen in Nederland regelmatig geconfronteerd met ongemakken in de geslachtsorganen. Soms is de interventie van een gynaecoloog noodzakelijk (kwaadaardige aandoeningen) en soms is er wat op natuurlijke basis aan te doen.
Ik heb het hier over een terrein waar specifieke klachten aan vagina, baarmoeder, eierstokken (dus gynaecologische klachten) begrenzen en, zoals vaak gebeurt, oorzaak kunnen vinden buiten het gebied zelf. Denk aan Candida die oorzaak kan hebben in de darmen of PCOS die gevolg is van een flinke hormonale onbalans.
Het is zaak om goed de klachten te inventariseren en interpreteren met een brede en open blik. Vaginale droogte heeft ook vaak te maken met menopauze zoals bijvoorbeeld pijnlike gemeenschap en verlies aan libido, maar kan ook veroorzaakt door een vaginale flora disbalans of een onvoldoende zuurgraad die minder bescherming biedt tegen bacteriën.
Ook dit bekijk ik met een holistische, open blik. Heeft u last en wilt u weten wat er aan gedaan kan worden? Maak een afspraak.

Check hier of mijn consulten in aanmerking komen voor vergoeding bij uw verzekeraar/polis.

check of je verzekering de consulten vergoedt

Privacy verklaring

Kigelia Lichaam en Geest / Orthomolecualre Praktijk Almere respecteert uw privacy en draagt zorg voor het vertrouwelijk behandelen van uw persoonlijke informatie. Wij verstrekken of verkopen geen enkele persoonlijke informatie aan derden, met uitzondering van aan de door u geselecteerde gezondheids-professional.

lees hier de volledige privacy verklaring

Copyright © 2018 by OP-Almere.nl . All rights reserved.