Massage kan voor meer dan ontspanning zorgen.

Massagetherapie gaat een stukje verder dan de pure helpen ontspannen van de spieren. Daarmee bedoel ik dat therapeutisch naar uw situatie gekeken wordt. Heeft u klachten? Is de pijn geconcentreerd op een specifieke plek of straalt het ergens anders in uw lichaam? Kom de klacht regelmatig terug?

Dit zijn maar een paar van de vragen dat u kunt verwachten bij een intake voor massagetherapie.

Waarom al die vragen?

Bij een therapeutische benadering van klachten is belangrijk dat u algehele gezondheid in kaart gebracht wordt, meestal met vragen, om eventuele verbanden te kunnen leggen. Het komt vaak voor dat u pijn in uw onderarm ervaart maar daar valt niets te vinden. Door het iets breder te kijken kom ik vaak tegen dat de oorsprong van de klacht, eerder bij de schouderblad of de nek gezocht moet worden. Soms  ontstaat een klacht pas dagen en soms jaren, nadat een trauma heeft plaats gevonden . Denk aan een whiplash bijvoorbeeld. Op het moment zelf voelt u vaak niet erg veel in uw nek en schouders en u kunt de neiging hebben om geen verdere onderzoek te laten doen aan uw nekwervels. Drie tot 6 maanden later kunt u wellicht een reeks aan pijntjes en ongemak in beweging  of  bij het slapen, of bij het autorijden, of  uw nek voelt een beetje stijf als u ‘s ochtends wakker wordt. U denkt niet meer aan de aanrijding van 6 maanden geleden, maar daar heeft best wat schade hebben kunnen ontstaan. Nu is het zaak om alle gebeurtenissen  die betrekking kunnen hebben met uw huidige situatie te inventariseren en analyseren.

En dan?

Dan wordt met u een behandelplan besproken. Dat kan, naast een massage ter ontspanning van de betrokken spieren, andere technieken betrekken. Triggerpoint therapie, Medical taping, Dry Needling , maar ook thermodynamiek (warm/koud stimulatie), myofasciale release, bindweefselmassage zijn mogelijke toepassingen. Ook wordt op emotionele en psychologische aspecten gekeken. Vaak wordt zo breed gekeken dat zelfs voedingspatronen en gewoontes, omdat die ook invloed op het lichaam hebben, in beeld komen ter behandeling of minimaal een advies of verwijzing.

Mijn holistisch benadering help me (en u) vaak tijdens de begeleiding naar herstel.

Hoe werkt Massage therapie?

Massage is meer dan een sequentie van handelingen. Er wordt geluisterd naar uw wensen, gesproken over uw behoeftes, gezwegen om u in stilte te laten ontspannen. Aandacht is wat van de massage een helende aanraking maakt.

Bij Kigelia lichaam en Geest kunt u kiezen tussen verschillende soorten massage.

Triggerpoints, terugkerende klachten als lage rugpijn of juist schouder- en nekpijn, een vervelende hoofdpijn na iets te lange inspanning. Deze en meer kunnen met een gerichte (therapeutische) massage verholpen worden.

Alle massages vallen helaas buiten de vergoeding bij de meeste verzekeraars.

Kijk op Kigelia en bij twijfel neem contact voor een uitleg.

Als u direct een afspraak wilt maken , click op de button hiernaast. U wordt direct naar het bookingssysteem van Kigelia.

Maak direct een afspraak

Check hier of mijn consulten in aanmerking komen voor vergoeding bij uw verzekeraar/polis.

check of je verzekering de consulten vergoedt

Privacy verklaring

Kigelia Lichaam en Geest / Orthomolecualre Praktijk Almere respecteert uw privacy en draagt zorg voor het vertrouwelijk behandelen van uw persoonlijke informatie. Wij verstrekken of verkopen geen enkele persoonlijke informatie aan derden, met uitzondering van aan de door u geselecteerde gezondheids-professional.

lees hier de volledige privacy verklaring

Copyright © 2018 by OP-Almere.nl . All rights reserved.