Wat is Metabolic Balance®

Metabolic Balance® in AlmereMetabolic Balance® is een persoonlijk voedingsprogramma gericht op verbetering en betere regulering van uw stofwisseling met positieve invloed op uw gewicht en algehele conditie.

Het programma is ontwikkeld door Duitse artsen en voedingswetenschappers en richt zich voornamelijk op verandering in uw voedingspatroon die zal leiden tot een uitgebalanceerde stofwisseling en optimaliseerde hormoonhuishouding.

Uw Metabolic Balance®-begeleider zal u assisteren bij het omzetten van uw huidige eetpatroon in een gebalanceerde en op u persoonlijk afgestemd voedingspatroon.

De basis van het programma is uw persoonlijke voedingsplan. Dit plan wordt samengesteld en berekend aan de hand van uw bloedwaarden.  Uw begeleider zal u ondersteunen tijdens de vier fasen van het programma wat u in staat zal brengen om uw gezondheid te verbeteren, uw gewicht te regulariseren en u fit en vitaal te voelen.

Hoe werkt Metabolic Balance®

Uw persoonlijke voedingsplan zal uw de biochemische processen in uw lichaam helpen in balans te brengen met behulp van “gewone” voeding. De maaltijden worden afgestemd op uw persoonlijke situatie en gelden alleen voor u! De samenstelling van uw voedingsplan zorgt dat u alle stoffen eet die nodig zijn om uw hormoonhuishouding en stofwisseling in balans te brengen, wat uw gezondheid zal bevorderen en, wanneer dat nodig is, u helpen uw gewicht te optimaliseren.

Metabolic Balance Proof? Gegrilde zalm met courgette en tomaat

De voedingsmiddelen worden door het programma geselecteerd  op basis van de wijze waarop deze uw hormoonhuishouding beïnvloeden. Dit zorgt voor een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline. Met de nieuwe, eenvoudige regels voor (het bereiden en nuttigen van) de maaltijden reguleert u gemakkelijk en blijvend uw gewicht en versterkt u uw totale hormoonhuishouding.

Het programma kent 4 fasen:

  • Een “korte voorbereidingsfase ” waarin uw lichaam langzaam wordt voorbereid
  • Een “strenge  fase” van minstens twee weken waarin uw lichaam zich afstemt op de nieuwe voedingswijze.  In deze fase is het belangrijk dat u bewust wordt van de veranderingen die u zal ervaren op gebied van gezondheid en gewicht
  • Een “minder strenge fase” waar u voeding gaat introduceren die niet toegestaan waren in de strenge fase. Dit  zal u wijzen welke voeding bij u het best past met aandacht op de reacties in uw lichaam en de veranderingen in uw gewicht en gezondheid
  • De “gewichtsbehoud fase” begint bij het bereiken van uw gewenste doel(en) en zal voor de rest van uw leven uw nieuwe voedingspatroon zijn. De eenvoudige basisregels en beweging zullen integrerende deel van u w levensstijl maken die u gemakkelijk kunt blijven volgen om uw succes blijvend te maken.

Welke gezondheidsverbeteringen kan men verwachten met Metabolic Balance®

Metabolic Balance approved! Kalkoenfilet met gegrilde courgette

Mede door de omschakelen naar een uitgebalanceerde, gezonde en voor u persoonlijk passende voeding kunt u op lange termijn de bekende welvaartziekten voorkomen, vooral als u deze verandering combineert met een gezonde mate van beweging.

Uw uithoudings- en concentratievermogen zullen positief beïnvloed worden en uw algehele energieniveau zal stijgen. Door uw vetreserves af te breken met besparing van uw spier- en bindweefsel zult u zich energieker en vitaler voelen, u zult beter slapen en uw huidconditie zal verbeteren.

Het programma kan van waarde zijn bij gewichtsproblematiek en gezondheidsproblemen hieraan gerelateerd (denk aan diabetes type II, reuma, chronische migraine, niet erfelijke hoge bloeddruk, verstoorde vetstofwisseling) en als u, ongeacht uw leeftijd, uw conditie en energieniveau een boost wilt geven.

Uiteraard kan het Metabolic Balance®-stofwisselingsprogramma nóóit het bezoek aan uw arts vervangen, met name bij aanhoudende klachten, en kan niet zonder vakkundige begeleiding worden gedaan.

Tijdens de anamnese zal uw begeleider met u uw klachten bespreken en u verder adviseren over de geschiktheid van Metabolic Balance® voor uw specifieke situatie.

Controleer a.u.b. uw polis of neem contact op met uw verzekeraar of orthomoleculaire geneeskunde onder uw pakket valt (vaak onder alternatieve of natuurgeneeskunde)

Deze gegevens kunt u aan u verzekeraar verstrekken ter controle:

Lidmaatschap MBOG  892TL                              AGB code zorgverlener Moreno Giraldi 90-048374                                 AGB code Praktijk Kigelia Lichaam en Geest  90-56935

Gezond gewicht op handbereik
Hoe werkt Metabolic Balance ®

Gezond en medisch verantwoord op uw metabolisch gewicht?  Het kan nu ook in Almere!

Maak een afspraak

Check hier of mijn consulten in aanmerking komen voor vergoeding bij uw verzekeraar/polis.

check of je verzekering de consulten vergoedt

Privacy verklaring

Kigelia Lichaam en Geest / Orthomolecualre Praktijk Almere respecteert uw privacy en draagt zorg voor het vertrouwelijk behandelen van uw persoonlijke informatie. Wij verstrekken of verkopen geen enkele persoonlijke informatie aan derden, met uitzondering van aan de door u geselecteerde gezondheids-professional.

lees hier de volledige privacy verklaring

Copyright © 2018 by OP-Almere.nl . All rights reserved.