Orthomoleculaire geneeskunde op natuurlijke wijs gezond worden en blijven

Voorvader orthomoleculaire geneeskunde?
Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.

Het principe van orthomoleculaire geneeskunde en de daarop gebaseerde therapie is het zoeken van de verbanden tussen klachten en het verlopen van de biochemische functies in het lichaam, met als doel het herstellen van de balans in het lichaam door het aanbieden van de ‘juiste’ voedingstoffen, die het lichaam kan gebruiken om te herstellen en gezond te blijven. Orthomoleculaire stamt uit ‘Orthos’, het Grieks voor juist, correct of passend en ‘moleculair’ dat verwijst naar de structuur van de moleculen (biochemie).

Voeding is het middel dat het menselijke lichaam gebruikt om, door middel van chemische reacties, energie en stoffen te produceren om te kunnen overleven, groeien, ontwikkelen, denken, bewegen. Met andere woorden: om te leven. Wanneer de hoeveelheden en kwalitatieve eigenschappen van ons voedingspatroon niet optimaal afgestemd zijn met onze lichaamsbehoeftes, kunnen ziektes, allergie of intolerantie zich voordoen al dan niet onmiddellijk.

Wat wij in het hedendaagse leven vaak mee maken, is dat men minder tijd neemt om te eten (en koken). Steeds vaker wordt het ritme van ons leven als stressvol ervaren. Ons voedingspatroon wordt vaker eenzijdig, zwaar, arm aan essentiële stoffen en vaak “droog” (veel mensen drinken amper een halve liter water per dag). De gevolgen van zo’n eetpatroon kunnen variëren van huidaandoeningen tot darmproblemen, van chronische vermoeidheid tot candida infecties, van depressie tot suikerziekte. Recente onderzoeken leggen duidelijke verbanden tussen voeding en gezondheid.

Orthomoleculaire geneeskunde is niet het tellen van de hoeveelheden stoffen die we nodig hebben, maar gaat over het effect en de reacties die deze stoffen in het lichaam veroorzaken. Deze reacties zijn nauw verbonden met uw individuele behoeftes, uw lichamelijke en psychische gesteldheid, uiteindelijk we zijn allemaal anders. De blauwdruk van de mens kan wel hetzelfde zijn, maar de werking is anders per individu. Dit is al zo wanneer we gezond zijn. Maar wat als we ziek zijn, al dan niet chronisch? Geen twee mensen reageren exact op hetzelfde manier op een simpele griep.

De therapie is gebaseerd op:

  • uw klacht en uw reactie erop
  • wat u kan verdragen (belasting vs. belastbaarheid van uw systeem)
  • uw reactie op medicamenten
  • uw bereidheid om uw gewoontes waar mogelijk aan te passen
  • …en ook uw portemonnee.

Het doel van de therapie is door middel van stoffen die het lichaam nodig heeft en geen schade aanrichten, de gezondheid te bevorderen.

Te denken valt aan stoffen waarin vitaminen, mineralen, kruiden, enzymen, spoorelementen enz. in verwerkt zijn (gezonde voeding en voedingssupplementen). De dosering van de geadviseerde producten varieert als gevolg van de behoefte, de gekozen behandeling en de mogelijkheden.

Een aantal toepassingen van orthomoleculaire geneeskunde:

Bij orthomoleculaire interventie bij ziekte kunt u aan het volgende principes denken:

  • De juiste stoffen aan het lichaam aanbieden verbetert het vermogen van het lichaam om genezingsprocessen te bevorderen.
  • Orthomoleculaire therapie is een complementaire therapie en kan dus naast een behandeling door arts of specialist plaatsvinden, uiteraard in overleg.
  • Om ziektes te voorkomen kunnen we samen naar uw leef- en eetpatroon kijken en op eenvoudige wijze verbeteringen aan te brengen.
How Clinical Hypnotherapy Works

Jan Blaauw, directeur, coördinator en hoofddocent bij Ortho Linea eerste niet door supplemente fabricanten “gesponsord” orthomoleculaire training instituut.

Daar heb ik mijn opleiding(en) genoten. De onafhankelijkheid waarmee Jan doceert spreekt me aan. Het gaat bij hem over inhoudelijk stof en zijn werking en niet over merken. Zijn uitleg (vereenvoudigd) van orthomoleculaire geneeskunde leen ik graag als voorbeeld.

Make an Appointment

Check hier of mijn consulten in aanmerking komen voor vergoeding bij uw verzekeraar/polis.

check of je verzekering de consulten vergoedt

Privacy verklaring

Kigelia Lichaam en Geest / Orthomolecualre Praktijk Almere respecteert uw privacy en draagt zorg voor het vertrouwelijk behandelen van uw persoonlijke informatie. Wij verstrekken of verkopen geen enkele persoonlijke informatie aan derden, met uitzondering van aan de door u geselecteerde gezondheids-professional.

lees hier de volledige privacy verklaring

Copyright © 2018 by OP-Almere.nl . All rights reserved.