Botdensiteit meting

Heeft u last van osteoporose?

Dat kan best zijn, ook heeft u geen duidelijke klachten die daarop kunnen wijzen. Osteoporose verloopt normaliter vrijwel pijnloos. Dat maakt ook lastiger om een vroegtijdig diagnose te stellen.

Vanaf de 45ste levensjaar neemt de dichtheid van de botten af. Het is een natuurlijk proces. Er zijn echter factoren die de snelheid waarmee dit gebeurt kunnen (negatief) beïnvloeden.

Naast genetisch/familiar bepaalde factoren zijn er ook leefstijl gewoontes die even tegen kunnen werken.(lees meer in het osteoporose stuk bij aandoeningen)

U kunt wachten dat u, na uw 50ste levensjaar, een bot breek of u kunt een meting laten doen. Daarmee kunt u, indien nodig, uw voedingspatroon en leefstijl aanpassen om het proces te vertragen.

Bij Orthomoleculaire Praktijk Almere kunt u een botscan uit laten voeren en hierover uitleg en advies krijgen.

Wij gebruiken een apparaat (Sunlight Mini Omni) dat werkt op ultrageluiden (dus geen straling). De test kost weinig tijd en is betrouwbaar en accuraat.

Na de test krijgt u, naast een uitleg van het resultaat, tips en advies over hoe u uw botten in goede conditie kunt houden.

 

Hoe gaat het met uw botten? Doe een preventieve osteoporose scan
Een eenvoudig leesbaar rapport over de conditie van uw botten

HOE WERKT DE METING?

U kunt een meting in de praktijk (op afspraak) laten uitvoeren. Met een miniscanner wordt de botdichtheid van uw onderarm gemeten en vergeleken met de gemiddelde dichtheid van een gezonde 35 jarige (T-waarde) persoon.

Tot een T-waarde van -1.0 STD (standaard deviatie) is er geen sprake van significante botontkalking.

Tussen -1.0 STD en -2.5 STD is er sprake van osteopenie en bij T-waardes vanaf -2,5 STD kan gesproken over osteoporose.De meting is absoluut pijnloos, er wordt geen straling gebruikt en duurt ongeveer 15 minuten.

De resultaten van de botscan kunnen als uitgangspunt voor een uitgebreid consult fungeren, waarin met u besproken wordt welke maatregelen u kunt nemen ter voorkoming van verder botverlies.

Het is raadzaam om uw botconditie periodiek te laten testen als preventieve maatregel.

Check hier of mijn consulten in aanmerking komen voor vergoeding bij uw verzekeraar/polis.

check of je verzekering de consulten vergoedt

Privacy verklaring

Kigelia Lichaam en Geest / Orthomolecualre Praktijk Almere respecteert uw privacy en draagt zorg voor het vertrouwelijk behandelen van uw persoonlijke informatie. Wij verstrekken of verkopen geen enkele persoonlijke informatie aan derden, met uitzondering van aan de door u geselecteerde gezondheids-professional.

lees hier de volledige privacy verklaring

Copyright © 2018 by OP-Almere.nl . All rights reserved.