Voedingsintolerantie is inmiddels een groot probleem geworden bij kinderen, tieners en volwassenen. Volgens Allergy UK lijdt naar vermoeden ongeveer 45% van de volwassen bevolking aan voedingsintolerantie en dit percentage neemt jaarlijks toe. Voor het overgrote deel van de mensen met uiteenlopende symptomen wordt echter nooit een diagnose gesteld. De opvatting dat door IgG (immunoglobuline G) veroorzaakte voedingsintolerantie een verklaring kan bieden voor veel chronische symptomen en aandoeningen die eerder niet met voedsel in verband werden gebracht, wordt steeds breder gedeeld.

Feiten over voedingsintolerantie

• Voedselintolerantie treft ongeveer 45% van de Europese bevolking en komt vaker voor wij vrouwen dan bij mannen.
• Immunotoxinen (immunologische complexen gevormd door IgG-antistoffen en voedselantigenen) veroorzaken zowel plaatselijk als systemisch chronische ontstekingen.
• Voedselintolerantie kan zich in verschillende organen voordoen, wat leidt tot het ontbreken van specifieke klinische symptomen.
• De klinische uitingsvorm en de getroffen organen kunnen met de leeftijd veranderen.
• Vertraagde reacties kunnen zich in de periode van 8 tot 72 uur na opname van voedsel voordoen.

Wat voor klachten kunnen voedingsintolerantie als oorzaak hebben?

Intolerantie voor voedingsmiddelen kan uiteenlopende klachten veroorzaken. Vaak denk men niet er aan dat een bepaalde klacht een verband kan hebben met wat ie net of de dag ervoor gegeten heeft. En toch kan het wel zo zijn. Vaak is futloosheid, of een opgeblazen gevoel niet in relatie met voedsel gebracht.

Een aantal klachten die in verband met een vorm van voedingsintolerantie gebracht kunnen zijn o.a.:

 • Angstaanvallen (acuut of chronisch)
 • Artitis
 • Astma
 • Aandacht stoornissen
 • Winderigheid (opgeblazen gevoel)
 • Chronische vermoeidheid
 • Depressiviteit / neerslachtigheid
 • Diarree, Darmontstekingen, Resorptiestoornissen, Gastritis, Gevoelige darm
 • Hoofdpijn
 • Fibromyalgie
 • Hyperactiviteit
 • Slapeloosheid
 • Problemen met gewichtbeheersing
 • Huidjeuk

Herkent u een aantal van deze klachten ? U kunt een intolerantie voor een of meer voedingsmiddelen hebben… Kom er zelf achter door u vandaag zelf nog te laten testen!

FoodDetective™, meten is vaak ook weten

FoodDetective™ is een zelftest op intolerantie van voedingsmiddelen.

Met FoodDetective™ kunnen de reacties op 59 frequent gebruikte voedingsmiddelen worden getest. Om de test uit te voeren wordt met een vingerprikker een kleine bloedproef afgenomen, vervolgens wordt deze verdunt
en aangerbacht op het FoodDetective™-testplateau. Op de testplateau bevinden zich kleine stippen met monsters van voedingsmiddelenproteïnen.
Tijdens de volgende stappen wordt dan door gebruik van detectoren en ontwikkeloplossingen de aanwezigheid van antistoffen tegen bepaalde voedingsmiddelen aangetoond, wanneer een of meer blauwe
stippen op het tableau verschijnen. Met de verwijzingen naar het voedingsmiddelenrapport in de handleiding kunt u voedingsmiddelen identificeren waarop u mogelijk met een intolerantie reageert.
Met FoodDetective™ heeft u de resultaten binnen 40 minuten.
FoodDetective™ is eenvoudig, veilig, zorgvuldig en snel en is wereldwijd de eerste directe test op intolerantie voor voedingsmiddelen.

Maak een afspraak en kom erachter!

Hoe werkt Food Detective

Voedingsintolerantie of overgevoeligheid kan beschreven worden als een “pseudo-allergische” reactie van de darmen op een stof in een voedingsmiddel. Het kan zich uiten met opgeblazen maag-darmen, storing in het ontlastingspatroon, hoofdpijn, huiduitslagen en meer. Zelfs astmatische klachten kunnen te herleiden zijn aan hypergevoelige reactie op voeding. Het mechanisme betrokken bij de reacties is iets anders dan bij allergieën daarom “pseudo”. De meest bekende/actueler vormen van intolerantie zijn die tot gluten, lactose, histamine, fructose, additieven en ei. Belangrijk verschil met allergieën is dat intolerantie vaak hoeveelheid gerelateerd is. Men kan bijvoorbeeld  geen probleem hebben bij het consumeren van 1 ei per dag maar klachten ontwikkelen bij 2 eieren. Bij allergie is de reactie aanwezig ook bij geringe hoeveelheden.

Maak en afspraak

Check hier of mijn consulten in aanmerking komen voor vergoeding bij uw verzekeraar/polis.

check of je verzekering de consulten vergoedt

Privacy verklaring

Kigelia Lichaam en Geest / Orthomolecualre Praktijk Almere respecteert uw privacy en draagt zorg voor het vertrouwelijk behandelen van uw persoonlijke informatie. Wij verstrekken of verkopen geen enkele persoonlijke informatie aan derden, met uitzondering van aan de door u geselecteerde gezondheids-professional.

lees hier de volledige privacy verklaring

Copyright © 2018 by OP-Almere.nl . All rights reserved.