Testen en onderzoeken

Het is soms wenselijk om dieper te onderzoeken de status van sommige stoffen in het lichaam. Bloed, urine, speeksel en ontlasting spreken soms duidelijke taal als het om tekorten of afwijkende waardes om gaat. Dit helpt het beeld gevormd tijdens anamnese en het uw verhaal te interpreteren.

Naast eenvoudige tests die in de praktijk uitgevoerd kunnen worden (Point of Care testing) met vingerprik en meet apparaten, is het ook mogelijk om (via vingerprik)  uitgebreidere onderzoeken via een lab te laten uitvoeren. Ontlasting, speeksel en urine worden überhaupt door een lab onderzocht.

De self tests kunnen, gezien de korte houdbaarheid, tijdelijk niet beschikbaar zijn. Normaliten wordn binnen 2 werkdagen bezorgd. U kunt kiezen om zelf (thuis) de test uit te voeren en naar de lab op te sturen (medische post) of het in de praktijk te laten doen.

Speeksel- urine- en ontlastingsmonsters hoort u zelf thuis te verzamelen en opsturen. Ik zal zorgen voor een duidelijke uitleg bij het overhandigen van het testmateriaal.

Food Detective™ is een zelftest op intolerantie van voedingsmiddelen.


Met FoodDetective™ kunnen de reacties op 59 frequent gebruikte voedingsmiddelen worden getest. Om de test uit te voeren wordt met een vingerprikker een kleine bloedproef afgenomen. Met FoodDetective™ heeft u de resultaten binnen 40 minuten.
FoodDetective™ is eenvoudig, veilig, zorgvuldig en snel en is wereldwijd de eerste directe test op intolerantie voor voedingsmiddelen.

U kunt een intolerantie voor voedingsmiddelen hebben… Kom er zelf achter door u vandaag zelf nog te laten testen voor € 165,00 (test en consult 60min)

Lees meer over voedingsintolerantie en de test.

vitamine K meterSoms kunt u “last” hebben van pijntjes, een rommelende maag e/o darmen, stramme gewrichten, vaak terugkomende hoofdpijn of buikpijn, moeite met ontlasting (of juist niet), vermoeidheid zonder duidelijke oorzaak, enz.
U weet het wel, niet ziek maar ook niet helemaal fit.

U kunt nu een Algemene gezondheid screening doen.

Door het invullen (thuis  op uw gemak) van een aantal vragen en in de praktijk een bio-resonantie scan en een Vitamine K meting laten doen, kunt u een beeld van eventuele uit balans geraakte functies, mineralen en vitaminen tekorten krijgen.

Natuurlijk laat ik u niet alleen met een berg aan data puzzelen, maar ik begeleid u met uitleg en advies.

Deze “Algemene” screening kost 90 Euro en neemt in de praktijk 60 minuten in beslag en u thuis  30 à 40 minuten (vragen invullen op internet).

U kunt ook voor de “Screening Plus” kiezen met  een osteoporose preventieve scan. Deze uitgebreide screening kost 150,00 Euro en duurt 75 minuten (in de praktijk).

 

botdensiteit scan -osteoporose preventieU kunt een meting in de praktijk (op afspraak) laten uitvoeren. Met een miniscanner wordt de botdichtheid van uw onderarm gemeten en vergeleken met de gemiddelde dichtheid van een gezonde 35 jarige (T-waarde) persoon.

Tot een T-waarde van -1.0 STD (standaard deviatie) is er geen sprake van significante botontkalking.

Tussen -1.0 STD en -2.5 STD is er sprake van osteopenie en bij T-waardes vanaf -2,5 STD kan gesproken over osteoporose.De meting is absoluut pijnloos, er wordt geen straling gebruikt en duurt ongeveer 15 minuten.

De resultaten van de botscan kunnen als uitgangspunt voor een uitgebreid consult fungeren, waarin met u besproken wordt welke maatregelen u kunt nemen ter voorkoming van verder botverlies.

Het is raadzaam na uw 45ste levensjaar, om uw botconditie periodiek te laten testen als preventieve maatregel.

De scan kost 40 Euro. Bij herhaling, tijdens een al dan niet specifieke erop gerichte consult of periodieke controle, zijn de kosten 25 Euro.

Glucose meterMeten is weten

Diabetes (type 2) is hard op weg om de nummer 1 volksziekte (hart en vaatziekten) te verdringen van de 1e plaats. Volgens het Ned. Diabetes Fonds zijn er in Nederland meer dan 1,2 miljoen zieken en er komen nog ongeveer 1.200 per week erbij! Daarnast zijn er nog behoorlijk wat mensen die diabetes hebben maar het (nog) niet weten. Naar schatting lopen ongeveer 750.000 mensen met verhoogde risico vanwegen een verstoorde suikerhuishouding.

Schokkend? Niet echt. Het RIVM publiceerde in 2009 een rapport waar zij, gebaseerd op de toename van gevallen tussen 1990 en 2007 (van 250.00 naar 740.000), schatten het aantal patienten in 2025 op ruim 1,3 mijloen….nou.. we hebben nog 7jaar te gaan maar we zijn er al bijna.

Belangrijk is tijdig opsporing van ontregeld suikerhuishouding en spoedige interventie. Wachten is geen optie.. het gaat niet vanzelf weg zonder verandering. Kijk op Diabetes Mellitus en Diabetes 2 omkeren voor meer informatie.

Gezien dat de signalen die leiden tot een verhoogde risico al ruim van tevoren meetbaar zijn, is zaak om een check up te doen.

Dat kan, in de praktijk kan de bloedglucose waarde geprikt . Verdere onderzoek via laboratorium is geen overbodige luxe. Dat kan geprikt in de praktijk en verstuurd naar een lab. Binnen een week meestal is de uitslag binnen.

Wat wordt geprikt?

Om een volledige beeld te krijgen is zaak om verschillende waardes te laten meten: Glucose en Insuline (nuchter en tegelijk geprikt), HbA1c,  Triglycerides, hsCRP(of CRP), Lipideprofiel (cholesterol, LDL, HDL) Vit.D3 en B12, Leverfunctie, Schildklierfunctie (TSH, FT4, FT3), buikomvang, gewicht en lengte. Dat kan in de praktijk geprikt of bij de huisarts  als hij/zij willig is.

 

cholesterol meten is nu eenvoudig en snelWe hebben ook een Cholesterol meter in de praktijk. Op de zelfde wijze waarop de glucose gemeten wordt (vingerprik en teststrip), is dit apparaat instaat om met slechts 1 keer testen een complete beeld van al uw cholesterolwaardes te geven. Totale cholesterool, LDL, HDL en Triglycerides zijn in een paar minuten leesbaar.

Dit geeft een goed beeld van wat het met het vet metabolisme aan de gang is.

Cholesterol is een vetachtige substantie essentieel voor de synthese (productie) van talloze stoffen in ons lichaam zoals sommige hormonen, vit. D en gal. Is cruciaal voor het opbouw van de celmembraan en fungeert als transportmiddel in het bloed  in de vorm van lipoproteïne (zoals Very Low Density Lipoproteïne, Low Density Lipoproteïne en High Density Lipoproteïne, elke met specifieke eigenschappen en functies).

Cholesterol is gevormd in de lever, verpakt met triglyceriden (gebonden vetten) en aan het bloed afgegeven. Daar wordt door enzymen (lipoproteïnelipase) triglyiceriden en cholesterol gescheiden. Een deel van deze bloedvetten voorzien spieren van energie en de rest wordt in vetweefsel opgeslagen als reserve energiebron, of  rondom organen geplaatst als beschermende laag en fungeert als isolatie tegen warmteverlies te gaan.

Hoge bloedwaardes van deze vetten zijn in verband gebracht met een verhoogde risico op hart en vaat ziekten. Net als voor vele “normwaardes” zijn er ook voor de lipiden verschillende meningen. Wat wel zeker is is dat  verhoogde lipiden waardes in samenhang met  verhoogde bloedsuikerwaardes, verhogen de risico op plaque vorming aan de binnenkant van bloedvaten, wat kan leiden tot vernauwingen en bloedstroom belemmeren.

Test tijdens consult: € 9,00

Omega 3, omega 6, verzadigde vetten of juis  onverzadigde?  margarine met of zonder Omega 3 toevoeging? Wordt u ook in verwarring gebracht en weet niet meer wat voor u gezond is?

Een volwaardig en toereikende vetten inname is net zo belangrijk voor uw lichaam als een correcte hoeveelheid eiwitten of koolhydraten.

Maar krijgt u wel genoeg van de goede vetten? is een portie vette vis per week voldoende?

HS-Omega-3 Index Test kunt u weten hoe het met de vetzuren in uw lichaam gesteld is.

Eenvoudig te doen (ik kan u helpen als u dat wenst) en betaalbaar. U verzamelt via vingerprik een paar druppels bloed op een staal (droogbloed). U (of ik ) stuurt het staal naar het lab en ongeveer 2 weken later is de uitslag klaar (per mail).

Nieuwsgierig?

HS-Omega-3 Index Test Prijs: € 65,00 (tijdens consult € 60,00 +consult prijs)

Naast de onderzoeken dat ik u adviseer in het kader van een te adviseren therapie op basis van uw hulp vraag, kan ik u ook helpen met verschillende bloed/urine/speeksel zelf testen.

Wat zijn zelf-testen?

Stel u wilt weten hoe het met uw vitamine D of B12(of beiden) zit. Puur omdat u het wilt weten. Dat kan tegenwoordig op eenvoudige wijze zonder naar de huisarts of het  lab te moten gaan om te prikken.

Met vingerprik, thuis (of bij mij in de praktijk als u dat wenst). Alles wat u nodig hebt zit in de verpakking. Ik informeer u graag over de mogelijkheden en de kosten.

Zie hieronder een idee van wat u (onder andere) kunt zelf-testen :

 

 

BloedUrineSpeeksel
Borrelia bloedtest*Candida urinetest*Car (cortisol awakening respons) speekseltest*
Burnout combitest*Estronex urinetest*Cortisol speekseltest*
Burnout plus combitest*Exorfinen urinetest*DHEA speeksteltest*
Cholesterol bloedtest*Glyfosaat urinetest*Hormonen basis speekseltest*
Co-enzyme Q10 bloedtest*Nitrostress urinetest*Hormonen man plus speekseltest*
Hart-risico bloedtest*Organix depressie urinetest*Hormonen man speekseltest*
IJzergebrek bloedtest*Organix dysbiose urinetest*Hormonen vrouw plus speekseltest*
Omge Index bloetest***Oxidatieve stress urinetest*Hormonen vrouw speekseltest*
Vitamine D bloedtest*Serotonine urinetest*Melatonine plus speekseltest*
Zonuline bloedtest*Viscera urinetest*Melatonine speekseltest*
Vit B12 bloedtest**Vitamine B12 urinetest*Menopauze speekseltest*
VITD3 en B12 combi bloedtest**Zuur-base urinetest*Oestradiol speekseltest*
Zware metalen urinetest basis*Progesteron speekseltest*
Zware metalen urinetest plus*Stressprofiel plus speekseltest*
Testosteron speekseltest*
* Medivere** Vitals*** WHC -HS omega Index

wat zit er helemaal in mijn darmen?Nu de darmen, vooral de dikke darmen, steeds meer in de belangstelling komt, kom ik in de praktijk steeds vaker klachten die in de darmen beginnen of dat de darmen beïnvloeden.

Er zijn vele aandoeningen die onze darmen kunnen treffen. Op de pagina darmklachten kunt u een beknopte lijst van de meest voorkomende, of juist diegene waar men niet aan denkt, aandoeningen. De eerste stap als u de gezondheid van uw darmen wilt herstellen is te weten wat er aan de hand is. Dat kan tegenwoordig steeds makkelijker. We hebben, als therapeuten maar ook als particulier, eenvoudig toegang tot enorme kennis die bij laboratoria ligt. Ontlastingsonderzoek kan de sleutel zijn tot een sneller en volwaardige herstel, doordat ons een blik over de disbalans in de darmen in details kan leveren.

Een op de vijf Nederlanders heeft last van darm- en buikklachten: buikpijn, winderigheid, een opgezette buik of een afwijkende ontlastingspatroon. Vele vrouwen vinden het moeilijk om hulp te zoeken of doen ze dat later,  want ze vaker geconfronteerd zijn met ongemakken in de buik (hormonen). Er zijn tal van ontlastingstesten die ingezet kunnen worden om de oorzaak van deze klachten te kunnen opsporen.

Hier volgt een greep uit de mogelijkheden. Net als voor bloed, urine en speeksel, is het mogelijk om, naast de onderzoeken dat ik adviseer i.v.m uw hulpvraag, dat u zelf meer inzicht wil krijgen in uw klachten en de mogelijke oorzaken ervan.

De meeste testen laat ik uitvoeren door MGLab, een gespecialiseerde laboratorium in Leeuwarden. Het grote voordeel aan dit Lab is dat alle uitslagen worden geinterpreteerd door een arts , Dr. Saskia van As, die jarenlang ervaring heeft in het diagnosticeren en behandelen van de spijsverteringsstelsel.

Graag informeer ik u verder over mogelijkheden en kosten.

Er is een test voor:

Prikkelbare darm SyndroomDarmflora (basis)DarmparasietenCandida soorten en schimmels
Darmflora, overgewicht en darmklachten (enterotypen)GlutensensitiviteitGIPHistaminde-intolerantie
ImmuunsysteemAarsmadeWorm en wormeierenVertering en doorlaatbaarheid pakket
Lekkende darm (Zonuline)Maagklachten (Helicobacter pylori)Candida (vaginaal)

Check hier of mijn consulten in aanmerking komen voor vergoeding bij uw verzekeraar/polis.

check of je verzekering de consulten vergoedt

Privacy verklaring

Kigelia Lichaam en Geest / Orthomolecualre Praktijk Almere respecteert uw privacy en draagt zorg voor het vertrouwelijk behandelen van uw persoonlijke informatie. Wij verstrekken of verkopen geen enkele persoonlijke informatie aan derden, met uitzondering van aan de door u geselecteerde gezondheids-professional.

lees hier de volledige privacy verklaring

Copyright © 2018 by OP-Almere.nl . All rights reserved.